Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Ürgüp Ziraat Odası’na Ziyaret
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nevşehir programı kapsamında Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve oda yetkilileriyle bir araya gelen Bayraktar, Ürgüp ve bölge tarımı hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Görüşmede ilçede yetiştirilen tarımsal ürünler, hayvancılık faaliyetleri ve üreticilerin karşılaştığı sorunlar ele alındı.
Özellikle son dönemde satış fiyatlarında sıkıntı yaşanan üzüm, patates, kabak çekirdeği ve süt konularında değerlendirmelerde bulunularak çözüm önerileri istişare edildi. Ürgüp’ün önemli tarımsal değerleri arasında yer alan Ata çekirdeği, Ürgüp Sivrisi ve Ürgüp Kadın Tırnağı kabak çekirdeği çeşitlerine sahip çıkılması ve bu ürünlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiği vurgulandı.
Ziyarette ayrıca, bölge çiftçilerinin yaşadığı sorunları içeren ve 25 maddeden oluşan rapor, Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a teslim edildi. Nevşehir bölgesinde meyvecilik ve bağcılıkta uygulanan yüzde 6 eğitim kesintisi konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu. Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, bölgenin özellikleri dikkate alınarak Nevşehir’e bu konuda istisna tanınmasının üreticiler açısından önem taşıdığını ifade etti.
Sahada karşılaşılan sorunların ve üreticilerin taleplerinin ilgili bakanlık ve bürokratlarla sürekli paylaşıldığını belirten Genel Başkan Bayraktar, “Üreticilerimizin daha refah bir yaşam sürmeleri için sahadan aldığımız görüş ve önerileri ilgili mercilere aktarmaya ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. Çiftçimizin sesi olmaya her zaman devam edeceğiz.” dedi.
Görüşmede ayrıca, dünya genelinde yaşanan ekonomik gelişmelerin tarımsal üretim maliyetlerine olumsuz etkileri de değerlendirildi. Tarımsal girdilerde yaşanan maliyet artışlarının üreticiler üzerinde önemli bir yük oluşturduğu ifade edildi.
Şemsi Bayraktar, çiftçinin ve besicinin ülke ekonomisi ile gıda güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “İnsanlar sofralarında eksik bir ürün gördüklerinde çiftçimizin ve besicimizin ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlıyor. Çiftçi olmazsa üretim olmaz, üretim olmazsa gıda olmaz. Üretimin sürdürülebilirliği, ülkemizin bağımsızlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle üreticilerimizin üretimden kopmaması ve emeklerinin karşılığını alabilmesi için hep birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile sürekli iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, üreticilerin sorunlarının çözümü için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona ererken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar temaslarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.






