Kavaklıönü mahallesi Total petrol kavşağında seyir eden tırlar, kavşak içinden kaçak geçiş yapan araçlar dahil ışık ihlalleri oldukça arttı.
Kaza atladan bir sürücü okuyucumuz ajansımıza aktardığı bilgiler doğrultusunda;
"Çarşı istikametinden Nevşehir istikametine dönen araçlar kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen kavşak içerisinden sola kaçak geçiş yaparak ışık ihlali yapıyorlar.
Tırlar ve diğer araçlarda hastane yönünden hızla gelerek ışıklarda durmayarak geçiş yapıyorlar. Bir çok kez kaza atlattık Allah göstermesin büyük can kaybı yaşanır.
En çok rahatsız edici olaylardan bir kaçı da tırların uzun süreli kornaya basmaları, güzergah civarında yüzlerce konut var, tırlar saat fark etmeksizin gerek keyfi gerekse yol açmak maksatlı uzun süreli kornalara basıyorlar. Abartı egzoz araçlar, motorsikletlerin her türlü kural ihlali oldukça devam ediyor.
Mobesaların düzenli çalışmasını ve ihlal yapan sürücülere gereken cezaların uygulanması gerektiğini belirtiyorlar. Alışkanlık haline getiren ve her gün aynı kural ihlalilini yapan bir çok sürücüler var." şeklinde ifade edildi.
Tırlar bir sefer fazla yapmak için insanların hayatını hiçe sayıyorlar. Bu akşam 22.30 da üç güzellerin orda tır tırı solladı yüreğimiz ağzımıza geldi. Biran evvel kimsenin canı yanmadan birşeyler yapılmalı diye düşünüyorum.