Ürgüp İlçesine bağlı Yeşilöz köyünde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı ailenin tek geçim kaynağı olan 5 inek telef oldu.
"HER ŞEYİMİZ BU İNEKLERDİ"
Baba Hasan Yazgan” başka hiçbir gelirlerinin olmadığını söyledi. Yazgan, şunları dile getirdi: " bu yıl 9 ineğimiz öldü, bugün olanlar bizi derinden etkiledi çünkü her şeyim bu ineklerdi. Başka bir geçim kaynağım yok. Devletimizin yardım elini bekliyoruz. “ dedi
MADDİ DEĞERİ 50 BİN LİRAYDI
Telef olan ineklerin maddi değerinin yaklaşık 50 bin lira olduğu öğrenildi. Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri köye gelerek telef olan ineklerle ilgili olay yerinde inceleme yaptı.
Mehmet Yazgan “akşam saatlerinde inekleri yemlemeye geldim, inekleri bağlayıp sağmak için süt sağma makinesini getirdiğim esnada ineğin birine titreme geldiğini fark ettim. İneğe müdahale etmek için ona yöneldiğimde diğer ineklerde yere yıkıldı. Tek geçim kaynağımız bu sütlerini satarak geçimimizi sağlıyoruz, Devletimizden, Valimizden, Kaymakamımızdan bize yardım elini uzatmalarını bekliyoruz. dedi.”
Baba Hasan Yazgan ise “ dün akşam saatlerinde oğlum yemlerken birden aniden 5 i birden yere yıkılmış. Elektrik çarpması mı yemden mi bilemiyoruz. 5 ineğimiz öldü, zararımız 50 Bin TL. Ürgüp İlçe Tarım Müdürlüğünden ahıra ekipler geldi. Otopsi yapıldı ineklerden parça alındı incelemeye götürüldü. “ dedi















