Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir’in ulaşım ve iletişim yatırımları için son 20 yılda 3 milyar liraya yakın harcama yapıldığını kaydederek, projeler arasında yer alan Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yolu Projesi’nin 2023’te tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.
Nevşehir - Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yolu’nun 52 kilometre uzunlukta olduğunu, 40 kilometresinin Nevşehir il sınırlarında, 12 kilometresinin de Kayseri il sınırlarında yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu,
“Ayrıca, yolumuzun Nevşehir’de kalan kısmı da 14,2 kilometresi Nevşehir-Ürgüp yolu ve 26 kilometresi de Ürgüp - Boğazköprü - Niğde ayrımından oluşmaktadır. Şimdiye kadar yolumuzun 9,5 kilometresini, bölünmüş yol olarak tamamladık. Yol projemizi 2023’te tamamlamayı hedefledik. Yolumuzun hizmete girmesiyle, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’ya daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmetini sağlayacağız. Bizler, ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz. Hacı Bektaş Veli’nin de dediği gibi, ‘En büyük kerameti, çalışmak’ olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile ‘durmak yok, yola devam’ ilkesi ile 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Yoğun iş tempomuzda, günü birlik kısır çekişmelere girmiyoruz. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ ilkesini baş tacı ediyoruz” şeklinde konuştu.