Evde paketleme işi yapmak için müracaat etmek isteyenlerden 250 TL ila 500 TL arası para talep ediliyor. Bunun yanında T.C. kimlik numarası gibi bazı kişisel bilgiler de isteniyor. “İlk paket elinize ulaştığında priminizle beraber ödediğiniz ücret iade edilecek,” deniliyor.
Veya müracat için güvence bedeli adı altında 250 tl alıyorlar banka ibana yatırılması isteniyor, sonrasında parayı yatırdığınızı söylüyorsunuz bu kezde zorunlu kılanan bir sigorta bedelinin olduğunu söyleyerek sizden 486 tl daha ücret talep ediyorlar bu esnada siz dolandırıldığınız şüphesine kapılıyorsunuz, bunun neden daha önce söylenmediğini belirtiyorsunuz firmada size manalar üretecek siz vazgeçtiğinizi ve paranızın iadesini talep ediyorsunuz onlarda iade yapılabilmesi için sigorta bedeli olan 486 tl yi yatırmanızı isteyecekler, siz yatırmam derseniz bu sefer avukat, icra, dava açılacak hakkınızda şeklinde çeşitli cevaplar ile karşılaşacaksınız.
Dolandırıcılarla iletişime geçen kişilerin sosyal medya hesapları ele geçirilerek diğer müracaat etmek isteyenleri yorumlarla etkileme çabaları olduğuna dair uyarılarda bulunan Altay, sabun, şarj aleti, maske, eldiven gibi paketleme işi tuzağına dikkat edilerek kesinlikle herhangi bir para veya kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.
Lütfen itibar etmeyiniz kendi elinizle tuzağa düşüp dolandırılmayınız.
GÜNCEL
Yayınlanma: 20 Eylül 2021 - 20:47
'Evde paketleme işi' tuzağına / dolandırıcılığına dikkat
GÜNCEL
20 Eylül 2021 - 20:47
icra açılabiliyormu gerçekten Admin Cevap: Açamaz